понеділок, 30 грудня 2013 р.

Інтернет - центр дитячої бібліотеки.

      
Важливою подією 2011 року для міської бібліотеки для дітей стала перемога в конкурсі в межах програми «Бібліоміст».  Бібліотекою було отримано 5 комп'ютерів  які були підключені до мережі Інтернет. Це дало  можливість відкрити для читачів – дітей Інтернет –центр, який реалізує прогаму «Інформаційний простір дружній до дитини».


 
 


 
 
Наявність комп'ютерів в бібліотеці дозволило запровадити нові бібліотечні послуги з використанням пошуку інформації за допомогою вільного доступу до Інтернету. Книга і Інтернет можуть і повинні існувати, співпрацювати і доповнювати один одного, допомагаючи дітям  в отримуванні нових знань.


 


 
 
 
Тому ми вирішили  запропонувати нашим  користувачам, які не мають можливості підключення Інтернету вдома,такі заходи, під час яких можна розпочати з дітьми серйозну розмову про роль книги, бібліотеки і комп’ютера в інформаційному просторі. Було проведено: година-діалог « Книга і комп’ютер в інформаційному суспільстві. Сучасне і майбутнє »; тренінг «З інформаційною  безпекою на Ти»; консультації «За порадою…в Інтернет»; бесіди біля  комп’ютера «Прогулянка з динозаврами»; бібліотечний  урок «Хвилями інформаційного океану»; цикл віртуальних екскурсій: «Романтичні міста Європи:Париж. Прага. Венеція . Відень.», «Замки і палаци України», «Прогулянки містом. Київ», «Найбільші ріки світу», «Казкові  Галапагоські  острови», «Японія. Край квітучої сакури» ; цикл віртуальних майстер-класів  «Зроби своїми руками»(по вишиванню, гачкуванню, бісероплетінню, фріволіте, квілінгу, казанші, біскорню, миловаріннрінню).    


 


 




 
 
 
                                                                                                                           


Немає коментарів:

Дописати коментар